Spruitjesstamp: stamppot spruitjes met verrassende ingrediënten als mosterd, gewelde rozijntjes en pijnboompitten. Dit moet je eens proberen!

Spruitjesstamp

Was het bij jullie ook ruim tijd voor een gezond maaltje? Jongens, jongens, na al die hapjes en liflafjes met de feestdagen had ik alleen nog maar zin in normáál eten. Aardappels, vlees, groente, please! Maar je kent mij: natuurlijk wel met een twist. Ook een stamppotje kan je snel interessant maken met wat extra smaakjes. Wat dacht je van deze snelle spruitjesstamp met mosterd, spekjes, pijnboompitjes en rozijnen? Met maar 6 ingrediënten had ik in 20 minuutjes een gezond maaltje op tafel staan! Yes!

Ingrediënten (2-3 pers)

 • 3 zakjes aardappelpuree (à 55 gr each)
 • 200 gr spekblokjes
 • 450 gr diepvriesspruitjes
 • 50 gr pijnboompitten
 • 50 gr rozijnen
 • milde grove mosterd

Bereiding

 1. Doe de rozijntjes in een kommetje heet water en laat ze daarin tijdens het koken wellen.
 2. Zet een flinke waterkoker vol water aan.
 3. Bak de spekblokjes uit in een koekenpan, tot ze lekker donkerbruin en knapperig zijn. Dep het vet uit de pan met wat keukenpapier en zet de spekjes daarna even apart.
 4. Bak de pijnboompitjes even kort aan in een ander koekenpannetje; totdat ze licht goudbruin zijn.
 5. Als de waterkoker heeft gekookt, zet je een kookpannetje met ruim water op het vuur en voeg je daarbij de spruitjes. Laat het samen weer aan de kook komen; giet de spruitjes na een minuut fullblown koken gelijk weer af.
 6. Schep de uitgebakken spekjes in de geleegde kookpan en doe daarbij 750 ml kokend water. Roer de zakjes aardappelpuree erdoor en voeg tussentijds 1 flinke eetlepel milde mosterd toe. Blijf goed roeren tot er een romige puree ontstaat zonder klontjes.
 7. Roer of stamp de spruitjes door de aardappelpuree.
 8. Serveer de spruitjesstamp met de gewelde rozijntjes en de knapperige pijnboompitjes. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *