Hmm, tijd voor een lekker zomers stamppotje! Net even anders met zoete aardappel. Hartige feta erbij, frisse granaatappelpitjes, verse spinazie, en Ras-El-Hanout voor een extra kruidig smaakje.. Genieten! Met maar 5 ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel 🙂
Ingrediënten (2-3 pers)
- 1 kilo zoete aardappel (lijkt veel, maar you’ll need it!)
- 150 gr feta
- 300 gr verse spinazie (gewassen)
- 100 gr granaatappelpitjes
- Ras-el-Hanout kruiden
bereiding
- Schil de zoete aardappelen alsof je een pan normale aardappelen kookt. Kook ze botergaar in 20-25 minuten, zodat je ze makkelijk kan stampen.
- Snijd de feta in kleine blokjes en leg die apart.
- Giet de zoete aardappelen af en stamp ze in de pan. Je kan een klontje boter of een scheutje melk toevoegen als je dat lekker vindt. Voeg in ieder geval een flinke snuf zout en een eetlepel Ras-el-Hanout kruiden toe en roer dit even goed door de stamp.
- Pak telkens een handvol verse spinazie en trek deze een beetje aan stukken boven de stamp. Even doorroeren, en weer door met de volgende hand spinazie. Zo ga je door tot de zak leeg is.
- Voeg de gesneden feta toe aan de stamp en roer even door.
- Voeg tot slot de granaatappelpitjes toe en roer ook die even door.
- Opdienen en SMULLEN maar!