Summer rolls met rosbief

Zin in iets fris en smakelijks vanavond? Probeer dan eens deze summer rolls uit Vietnam! Niet met een knapperige korst zoals bij spring rolls, maar met een zachte, doorzichtige rijstvellen als wrap. Je kunt er allerlei lekkers in stoppen! Vandaag maakte ik ze met gemarineerde rosbief en knapperige groente. Met een lekkere dipsaus erbij natuurlijk!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr rosbief in plakjes (vleeswaren)
  • pak rijstvellen
  • bakje taugé
  • halve komkommer
  • rode paprika
  • 2-3 lente-uitjes
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 limoenen
  • sojasaus
  • gembersiroop
  • honing
  • handje gedopte pinda’s

Bereiding

  1. Snijd de paprika, lente-ui, taugé en komkommer in kleine blokjes of strootjes zodat je ze makkelijk in een rijstvel kan rollen.
  2. Maak een marinade voor de rosbief met 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels tomatenpuree, het sap van een halve limoen en 2 theelepels honing. Laat de rosbief hier een paar minuten in marineren.
  3. Maak een dipsaus van het 2 eetlepels sojasaus, het sap van een limoen en een eetlepel gembersiroop.
  4. Hak de pinda’s fijn en leg die bij de andere ingrediënten.
  5. Week de rijstvellen 1 voor 1 in een diep bord lauwwarm water. Wacht tot het vel soepel wordt, leg een uiteinde op een houten plank en vul met alle ingrediënten die je klaar hebt gelegd. Een beetje rosbief, groentes, en je sluit af met wat pindakruimels. Dichtrollen en de uiteinden naar binnen vouwen, zodat er mooie, dikke sigaren ontstaan.
  6. Zodra je alle rijstvellen gerold hebt, serveer je die samen met de dipsaus. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *