Summer wraps met aardbeien, geitenkaas & bacon

Jaa, eindelijk is het zover: summer is here! Mijn lievelingsseizoen. Vandaag vierden we de zomer met deze klassieker met echte Hollandse zomerkoninkjes. Wat zijn aardbeien toch heerlijk als je ze combineert met hartige dingen als bacon en geitenkaas! Deze wraps moét je dit Pinksterweekend echt een keer proberen. Bijna no-cook; alleen de spekjes moet je even uitbakken. Verder alles lekker klaarzetten in bakjes; kan iedereen z’n eigen wrap bouwen! Easy peasy 🙂

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 1 pak kleine tortilla wraps (8 stuks)
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 bakje verse aardbeien
  • voordeelverpakking rucola slamelange (150 gr)
  • 100 gr walnoten (bakje)
  • olijfolie
  • honing

BEREIDING

  1. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en snijd ze in stukjes van 1-2 cm. Zet de stukjes klaar in een bakje.
  2. Bak de spekblokjes uit in een koekenpan totdat ze bruin en knapperig zijn. Zet de uitgebakken spekjes klaar in een bakje.
  3. Bak de walnoten even kort in een koekenpan, totdat ze goudbruin en dus knapperiger zijn. Laat even afkoelen, breek ze in stukjes en zet de stukjes walnoten klaar in een bakje.
  4. Maak in een kom de salademix aan met een scheutje olijfolie.
  5. Warm de wraps 30 seconden op in de magnetron; daar worden ze wat buigbaarder van 🙂
  6. Haal de geitenkaas uit de verpakking en warm dit ook 15 seconden (niet langer!) op in de magnetron. Vaak haal je geitenkaas rechtstreeks uit de koelkast; hier wordt het wat smeerbaarder van 🙂
  7. Bouw je wrap! Smeer met een mes een dunne laag geitenkaas erop (alsof je een boterham smeert), begin daarna met sla en vul naar smaak aan met aardbeien, uitgebakken spek en stukjes walnoot. Voor je wrap dichtvouwt nog even de finishing touch: een kneepje honing over de vulling van je wrap en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *