Superspeedy taco’s: een Mexicaans maaltje dat zó klaar is! Rulgebakken gehakt met maistaco's en tomaat, afgedekt met kaas en avocado. Yum!

Superspeedy taco’s

Jahoor, het was weer zover: deze dame was ná zessen pas weg op d’r werk, moest nog boodschappen halen en ging om 8 uur, gegeten en wel, aan de andere kant van de stad, ín een concertzaal staan. Snél moest ik! Gelukkig waren deze taco’s binnen een kwartier klaar en sú-per-lekker. Ik was mooi op tijd en heb zelfs een dansje gemaakt met m’n volle buik!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 8-12 tacoschelpen (ongeveer 4 per persoon)
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 avocado
  • 2 lente-uitjes
  • 1 miniblikje mais (à 100 gr)
  • 100 gr geraspte kaas, mild
  • 100 gr ijsbergsla, gesneden
  • paar takjes koriander
  • baharat-kruiden

Bereiding

  1. Bak de tacoschelpen 5 minuutjes af in de oven op 200 graden.
  2. Bak ondertussen het gehakt rul, pers er een teentje knoflook bij en voeg de tomatenblokjes toe.
  3. Snijd de puntpaprika in kleine stukjes en voeg die toe aan het gehaktmengsel. Voeg daarna het blikje mais toe en een eetlepel baharat-kruiden; goed roeren.
  4. Haal de tacoschelpen uit de oven, zet ze rechtop in en ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel.
  5. Bestrooi met geraspte kaas en zet 5-10 minuten in de oven op 200 graden; tot de kaas gesmolten is.
  6. Snijd ondertussen de lente-ui in dunne ringetjes en de koriander in kleine stukjes.
  7. Snijd de avocado in twee helften en ‘carve’ daar blokjes uit.
  8. Haal de taco’s uit de oven en bestrooi ze met lente-ui, blokjes avocado en koriander. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *