Jahoor, het was weer zover: deze dame was ná zessen pas weg op d’r werk, moest nog boodschappen halen en ging om 8 uur, gegeten en wel, aan de andere kant van de stad, ín een concertzaal staan. Snél moest ik! Gelukkig waren deze taco’s binnen een kwartier klaar en sú-per-lekker. Ik was mooi op tijd en heb zelfs een dansje gemaakt met m’n volle buik!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 8-12 tacoschelpen (ongeveer 4 per persoon)
- 300 gr rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
- 1 rode puntpaprika
- 1 avocado
- 2 lente-uitjes
- 1 miniblikje mais (à 100 gr)
- 100 gr geraspte kaas, mild
- 100 gr ijsbergsla, gesneden
- paar takjes koriander
- baharat-kruiden
Bereiding
- Bak de tacoschelpen 5 minuutjes af in de oven op 200 graden.
- Bak ondertussen het gehakt rul, pers er een teentje knoflook bij en voeg de tomatenblokjes toe.
- Snijd de puntpaprika in kleine stukjes en voeg die toe aan het gehaktmengsel. Voeg daarna het blikje mais toe en een eetlepel baharat-kruiden; goed roeren.
- Haal de tacoschelpen uit de oven, zet ze rechtop in en ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel.
- Bestrooi met geraspte kaas en zet 5-10 minuten in de oven op 200 graden; tot de kaas gesmolten is.
- Snijd ondertussen de lente-ui in dunne ringetjes en de koriander in kleine stukjes.
- Snijd de avocado in twee helften en ‘carve’ daar blokjes uit.
- Haal de taco’s uit de oven en bestrooi ze met lente-ui, blokjes avocado en koriander. En SMULLEN maar!