Surinaamse bami: een smaakvolle snelle hap met kip, ei, sojasaus, ketjap, selderijblad en frisse komkommer. Smullen geblazen!

Surinaamse bami

Een snelle hap? Surinaamse bami is zó klaar! Je maakt het met spaghetti (ja echt!), kip, ketjap, sojasaus, sambal en tomatenpuree. Smaakmakers gember, five spice en knoflook geven body aan het gerecht en met wat selderijblad, lente-ui en komkommer maak je het lekker fris. Eitje erbij bakken en smullen maar; makkelijker wordt het niet!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 300 gr kipfilet
  • 200 gr spaghetti
  • 100 gr diepvriessperzieboontjes 
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • 3 cm gember, om te raspen
  • 1 lente-ui
  • 1 teen knoflook
  • five spice kruiden 
  • ketjap
  • sojasaus
  • sambal
  • 1 klein blikje tomatenpuree (à 70 gr)
  • 1 maggiblokje
  • 5 takjes selderijblad
  • komkommer

Bereiding

  1. Kook de spaghetti al dente volgens de verpakking en zet hem apart.
  2. Rasp de gember, pers de knoflook en snipper de rode ui in een wok, voeg een theelepel five spice kruiden toe en fruit dit geheel 2 minuutjes op hoog vuur.
  3. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak tot ze gaar zijn.
  4. Voeg 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap, het blikje tomatenpuree en een theelepel sambal toe. Verkruimel het maggiblokje boven de saus en roer goed door.
  5. Voeg de gekookte spaghetti en de sperzieboontjes toe en bak dit nog 3-4 minuten mee.
  6. Bak twee spiegeleieren op in een apart koekenpannetje.
  7. Snipper het selderijblad, snijd de lente-ui in dunne ringetjes en de komkommer in plakjes.
  8. Schep de bami op, bestrooi de bordjes met selderijblad en lente-ui en serveer met wat plakjes komkommer en een gebakken eitje. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *