Surinaamse roti: het beste uit de Surinaamse keuken in een pannenkoekje. Probeer dit lekkere gerecht eens zelf te maken!

Surinaamse roti

Voor de allerbeste roti moet je natuurlijk een Surinaamse oma hebben, of iemand anders die z’n weg in de Surinaamse keuken feilloos kent. Zo’n connectie heb ik helaas niet, maar ik ben wel een enorme roti-fan en ik wilde het toch eens zelf maken. Dan maar met een kant-en-klare Surinaamse kruidenmix en wrapjes! Het resultaat was superlekker, vooral omdat de kip boterzacht gesmoord was. Niet slecht voor een ‘bakra’! 😉

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 350 gr kippendijen
  • 450 gr vastkokende aardappelen (ik was lui en kocht kant-en-klaar geschilde)
  • pak van 4 dunne, grote wraps
  • 250 gr diepvriessperziebonen
  • 1 pot roti masala trafasie (à 360 ml, ik had het merk Faja Lobi)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 rode ui
  • 2 eieren

Bereiding

  1. Maak een pan met een liter kippenbouillon en kook daarin de kippendijen 15 minuten.
  2. Zet een pan ruim water op voor de aardappelen en kook de aardappelen daarin in 10-15 minuten gaar.
  3. Leg twee eieren voorzichtig bij-in het water bij de aardappelen terwijl het opwarmt en kook ze 5-7 minuten mee. Schep ze eruit met een lepel, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel de ze vast.
  4. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe hetzelfde met de kip na 15 minuten. Zet de aardappelen apart.
  5. Leg de kip op een snijplank en trek het met twee vorken uit elkaar tot kleinere brokjes.
  6. Snipper de ui en verhit wat olie in een wok. Bak de draadjeskip kort op met de ui, totdat beide ingrediënten goudbruin zijn.
  7. Giet de saus bij de kip en doe de diepvriesboontjes er ook bij. Laat dit nog 3-5 minuten doorpruttelen.
  8. Voeg als laatste de aardappelen toe en verwarm die nog een minuutje mee.
  9. Verwarm de wraps even kort in de magnetron of oven en serveer de roti met de wraps en de gehalveerde eitjes. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *