Dying for sushi. Maar m’n bankrekening zegt dat ik toch écht even rustig aan moet doen. Dan maar zelf langs de visboer en superverse zalm meenemen! En ach, helemaal sushi rollen? Dat kan veel sneller. We nemen alle ingrediënten voor sushi en maken er een bowl van! Net zo’n lust voor het oog, veel rapper klaar. Toch nog m’n sushi-fix gekregen! 🙂
Ingrediënten (2 pers)
- 200 gr verse zalm (sashimi-kwaliteit)
- 200 gr witte rijst
- 200 gr edamame (sojabonen)
- 1 komkommer
- 1 avocado
- 1 lente-uitje
- 1 ei
- 1 blaadje nori (zeewierpapier)
- 100 gr gefrituurde uitjes
- wasabi-pasta
- mayonaise
- sushi-azijn
- sesamzaadjes
Bereiding
- Kook de rijst volgens de verpakking, giet het af in een zeef en spoel het na met koud water tot de rijst weer koud is. Doe het terug in de pan zodra de rijst helemaal uitgelekt is en roer 4 eetlepels sushi-azijn erdoor.
- Klop een ei los in een kommetje en bak dit op laag vuur tot een omelet; schep hem zodra ie gaar is uit de pan en laat ‘m afkoelen op een snijplank.
- Snij de komkommer met een dunschiller in lange linten en rol ze op.
- Snijd de zalm in blokjes van 1-2 cm.
- Snijd de avocado in kleine blokjes.
- Knip het nori-vel in dunne repen en knip daar weer snippers van.
- Snij de lente-ui in dunne reepjes.
- Maak wasabi-mayonaise van 1 theelepel wasabi-pasta, 2 eetlepels mayonaise en 2 theelepels water. Roer goed door elkaar.
- Snijd de afgekoelde omelet in lange repen en rol die op.
- Maak je kommetjes op: begin onderin met de rijst, schep daarbovenop de zalm, de rolletjes komkommer, de rolletjes omelet, de avocado, de edamame, de nori, lente-ui en de gefrituurde uitjes.
- Maak af met een dikke klodder wasabi-mayonaise, sesamzaadjes en wat sojasaus voor over de zalm. En SMULLEN maar!