Zin in spicy and sweet? Maak dan eens deze sweet potato chili. Bijna net als normale chili con carne, maar dan de zoete bite van zoete aardappel. Denk verder aan gehakt, paprika, rode peper, mais, zwarte boontjes, de juiste kruiden, koriander, crème fraiche en avocado. Is je mond al aan het wateren? Dan zit er maar één ding op: snel deze sweet potato chili in elkaar draaien! Het goede nieuws is: in een dik kwartier staat ‘ie op tafel. Yes sir!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr rundergehakt
- 400 gr zoete aardappel blokjes
- 2 paprika’s (rood, geel of oranje)
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
- 2 teentjes knoflook
- klein blikje mais (à 150 gr)
- klein blikje zwarte bonen (à 200 gr)
- 1 rode peper
- 1 avocado
- bosje verse koriander
- crème fraiche
- paprikapoeder
- cajunkruiden
Bereiding
- Bak het gehakt rul in een grote wok en pers er 2 teentjes knoflook bij.
- Voeg de blokjes zoete aardappel ook toe en bak dit ongeveer 10 minuten mee op middelhoog vuur; goed blijven omscheppen.
- Snijd de paprika’s intussen in kleine blokjes en voeg die na 5 minuten ook toe. Laat ze 5 minuutjes meebakken.
- Voeg het blikje tomatenblokjes toe, en knip de rode peper in stukjes boven de pan. Spicy? Doe de zaadjes er gewoon bij. Not so spicy? Zorg dat je de zaadlijsten eruit haalt 🙂
- Voeg 2 theelepels cajunpoeder en 2 theelepels paprikapoeder toe. Roer goed door.
- Als de zoete aardappel gaar is, zet je het vuur laag en voeg je nog de afgegoten maïs en zwarte boontjes toe. Goed roeren.
- Snipper ondertussen de koriander in kleine stukjes en snijd de avocado in blokjes.
- Schep de bordjes op; serveer met een dot crème fraiche, blokjes avocado en een handje versgesneden koriander. En SMULLEN maar!
