Tabouleh met muhammara: een frisse salade met bulgur, veel peterselie, muhammara en citroen. Superzomers!

Tabouleh met muhammara

Als je niet zo thuis bent in de keuken van het Midden-Oosten, ga ik je vandaag kennis laten maken twee fantastische dingen uit die contreien: tabouleh en muhammara. Allebei gewoon bij mijn buurtsuper te krijgen! Tabouleh is een Libanese salade met bulgur (een soort couscous) en muhammara is een roodkleurige, frispittige spread die oorspronkelijk uit Syrië komt. Vandaag combineerde ik deze twee tot een heerlijke salade. Lékker! En echt: makkelijker wordt het niet.

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 150 gr bulgur
  • 1 bakje muhammara (à 200 gr – ik gebruik altijd die van Maza)
  • 1 citroen
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 100 gr feta
  • 100 gr gepelde walnoten, ongezouten
  • 10-15 snoeptomaatjes
  • 10 takjes bladpeterselie
  • 5 takjes munt

Bereiding

  1. Bereid de bulgur zoals de verpakking dat aangeeft en spoel de gegaarde bulgur in een zeef af onder de koude kraan tot hij afgekoeld is – laat de bulgur verder uitlekken terwijl je de rest klaarmaakt.
  2. Snipper de ui zo klein mogelijk, snijd kleine stukjes van de tomaatjes, de puntpaprika, de feta, de peterselie en de munt en doe dit vast in een flinke kom.
  3. Bak de walnootjes kort aan in een koekenpan; totdat ze knapperig en een beetje goudbruin zijn. Voeg ze toe aan de kom.
  4. Voeg de uitgelekte bulgur toe aan de kom. Pers het sap van de citroen boven de bulgur (pas op voor de pitjes!).
  5. Voeg tot slot het bakje muhammara toe aan de salade. Even doorhusselen, goed peper en zout erover en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *