Ook zo’n fan van broccoli? I know I am! De combinatie met groene pesto is helemaal goud waard. Probeer deze pasta en maak je eigen broccolipesto! Supersimpel en superlekker.
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr verse pasta, brede linten
- 500 gr broccoli
- potje groene pesto
- zakje vlokken parmeggiano
- 100 gr pijnboompitten
- handvol rucola
- staafmixer
Bereiding
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en vergeet vooral de stronk niet in plakjes en kleine stukjes te snijden. Die kan prima door de pesto!
- Kook de stukjes stronk en de helft van de roosjes totdat ze botergaar zijn. Schep ze dan uit het kookwater en doe ze in een kom waar je ze makkelijk in kan pureren met de staafmixer. Pureer tot het een zachte, homogene massa is. Doe het hele potje groene pesto hierbij en meng het geheel nog even goed door met de staafmixer.
- Kook de overgebleven broccoliroosjes in het overgebleven kookwater tot ze beetgaar zijn (ong 5 minuten).
- Bak de pijnboompitjes even kort in een kleine koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Kook tegelijkertijd de verse pasta in enkele minuten gaar.
- Meng de verse pasta, de broccolipesto, de broccoliroosjes en de pijnboompitten door elkaar in een pan.
- Maak de borden op en bestrooi de borden met lekker veel vlokken parmeggiano. Maak het af met een dikke dot rucola – en SMULLEN maar!