Tagliatelle met zalm en spinazie: romige pasta met spinazie, zalmsnippers, cashews en ui. Lekkerder wordt het niet!

Tagliatelle met zalm en spinazie

En zo ging ik van mijn Italië-tripje zó weer de typical Monday in! Laat thuis, veel honger, weinig tijd.. maar natuurlijk jeukten mijn vingers om zelf weer te gaan koken. Mijn vriend was er niet, dus werd het iets met ingrediënten die hij niet lust: zalm en champignons. Verder nog 5 andere ingrediënten en dan heb je een heerlijk pastaatje! Klaar in 10 minuutjes 🙂

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr verse tagliatelle
  • 150 gr zalmsnippers
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 100 gr cashewnoten, ongezouten
  • 300 gr spinazie à la crème (deelblokjes uit de diepvries)
  • bakje goedkope kruidenkaas (à 150 gr)

Bereiding

  1. Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ze met wat olijfolie op in een wok.
  2. Smelt de spinaziedeelblokjes bij-in de pan tot ze helemaal ontdooid zijn en er een mooie groene ‘saus’ ontstaat.
  3. Zet ondertussen een pan ruim water op en kook daarin de tagliatelle volgens de verpakking gaar.
  4. Voeg de zalmsnippers en 1 flinke eetlepel kruidenkaas toe aan het spinaziemengsel en meng dit goed door elkaar. Laat een minuutje doorverwarmen.
  5. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen.
  6. Maak de bordjes op; begin met een laag tagliatelle en schep daar bovenop de spinaziesaus. Bestrooi elk bord met een handje cashewnoten en wat uienringetjes; even doorhusselen en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *