Was het bij jullie ook zo’n ongezond weekend? Met dat mooie weer heb ik alleen maar buiten de deur gegeten. En niet altijd even gezond.. oeps! Als compensatie stond er daarom vandaag een lichte noodle-salade op het menu. Boordevol groen, boordevol vitamientjes en boordevol smaak! Met wie ga jij dit Thaise feestnummer uitproberen?
Ingrediënten (2-3 pers)
- 150 gr kipfilet
- 125 gr mihoen
- 100 gr peultjes
- 1 komkommer
- 1 jalapeño-pepertje
- 2 limoenen
- 50 gr pinda’s, gepeld
- 2 lente-uitjes
- 3-5 takjes verse munt
- bosje verse koriander
- groene currypasta
- vissaus
- (bruine) basterdsuiker
- spirelli of juliennesnijder
Bereiding
- Snijd de kip in lange repen en marineer de reepjes 5 minuten in 2 theelepels groene currypasta.
- Kook de mihoen volgens de verpakking, giet hem af en spoel na met koud water tot de mihoen weer koud is. Knijp het vocht er met de hand uit en zet de mihoen daarna apart.
- Bak de kip op tot hij gaar is en voeg daarna de peultjes toe – bak dit nog eens 3 minuten. Haal daarna van het vuur.
- Rasp de schil van 1 limoen in een grote kom.
- Snijd met de spirelli of juliennesnijder de komkommer in lange, dunne sliertjes. Sla het zachte binnenste van de komkommer over; dat gooi je weg. Doe de slierten bij-in de kom en meng ook de mihoen hierdoor.
- Snijd de lente-ui in ringetjes en snipper de koriander en de blaadjes van de munt. Voeg dit bij het mihoenmengsel en roer ook de kip en de peultjes erdoor.
- Snijd de jalapeñopeper doormidden, haal de zaadlijsten eruit en het kroontje eraf en snijd de peper verder in minikleine stukjes. Roer die door de salade.
- Pers het sap van de 2 limoenen over de salade, strooi er een flinke eetlepel basterdsuiker over en roer het geheel goed door. Voeg een eetlepel vissaus toe en hussel opnieuw door.
- Verkruimel de pinda’s tot kleine stukjes (in een vijzel of in een theedoek) en strooi ze over de salade.
- Maak de salade op smaak met zout en evt. peper en SMULLEN maar!