Mmmm… met deze smaakvolle Thaise salade kan het weekend pas écht beginnen! Wat is er nou beter dan frisse groentes in een heerlijke Aziatische marinade met een perfect gebakken biefstukje erop? Probeer hem dit weekend eens, ik weet zeker dat je er geen spijt van gaat krijgen!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200-250 gr kogelbiefstuk
- 1 kropje Romana sla
- 1/2 pak mihoen (à 250 gr)
- 100 gr peultjes
- 1 winterpeen
- 1/2 komkommer
- 1/2 rode ui
- 1 rode peper
- 2 limoenen
- 5-8 radijsjes
- bosje koriander
- 10-15 blaadjes munt
- 5 cm gember, om te raspen
- sojasaus
- five spice kruiden
- handje cashewnoten
- honing
- sesamzaadjes
Bereiding
- Zet water op voor de mihoen en kook deze volgens de verpakking. Giet af en spoel af met koud water tot de mihoen weer helemaal koud is; knijp de mihoen uit om te zorgen dat overtollig water wegspoelt.
- Snijd de krop Romana sla in groffe stukken en doe deze in een ruime kom.
- Leg de uitgelekte mihoen bovenop de sla.
- Snijd de groenten in dunne plakjes: de komkommer, de radijs, de rode ui; de wortel prik je aan de ene kant vast met een vork en snijd je aan de andere kant in krullen met een dunschiller. Doe dit alles bij-in de kom.
- Bak de peultjes even kort op in een wok en voeg deze ook toe aan de salade.
- Snijd de cashewnoten, munt en koriander in kleinere stukjes en voeg die ook toe aan de salade.
- Marineer de biefstuk in een beetje olie, 2 theelepels five spice kruiden en een beetje sojasaus.
- Bak de biefstuk: zorg dat het vlees op kamertemperatuur is en verhit een koekenpan tot hij loeiend heet is. Scheut olijfolie in de pan en dan de biefstuk dichtschroeien: 2 minuten aan elke kant. Schep de biefstukjes uit de pan, doe er peper en zout op en laat rusten.
- Maak ondertussen een dressing: rasp 5 cm verse gember in een kommetje, voeg de gesneden rode peper (zonder pitjes!) toe, het sap van 2 limoenen, en sojasaus en honing naar smaak.
- Giet de dressing over de salade; even doorhusselen. Maak de borden op, snijd de biefstuk in mooie dunne reepjes en leg die bovenop. Bestrooien met sesamzaadjes en kruimels cashewnoten en SMULLEN maar!