Thaise currysoep: klaar in 10 minuten. Kokosmelk, kippensoep, kip, currypasta, lente-ui. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Thaise currysoep

Shit. Dinsdagavond, veel te laat uit werk, vriendinnen staan al voor de deur en ik wil binnen 10 minuten met ze aan tafel kunnen om lekker bij te kletsen. What to eat? Thaise currysoep! Echt in onder de 10 minuten klaar en toch ontzettend smaakvol. Geen tijd betekent nooit junkfood! Dit is sneller klaar dan een stop bij de cafetaria 🙂

Ingrediënten (4 pers)

  • 2 liter kippenbouillon
  • 300 gr kipfiletblokjes
  • 1 blikje kokosmelk (à 400 ml)
  • 1 blik linzen (à 400 gr)
  • bosje lente-ui
  • bosje koriander
  • groene currypasta (ik gebruik altijd die van Koh Thai)

Bereiding

  1. Maak 2 liter kippenbouillon van kant-en-klare tabletten. Breng aan de kook.
  2. Doe de kipfiletblokjes bij de bouillon en laat ze 5 minuten gaarkoken.
  3. Doe 1 flinke eetlepel groene currypasta bij de bouillon en roer goed door.
  4. Giet de kokosmelk bij de soep.
  5. Voeg de afgegoten linzen toe aan de soep en roer goed door.
  6. Snijd de koriander en de lente-ui in kleine stukjes en serveer die bij de soep als toppings.
  7. Opscheppen, serveren met stokbrood of naanbrood en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *