Thaise quinoasalade

Quinoa op z’n Thais? Ja, dat combineert eigenlijk best lekker! Ik maakte een frisse salade van knapperige groenten, friszoete verse ananas, hartige pinda’s, en deed er quinoa in voor de vulling. De lekkere dressing met sriracha, sojasaus, honing en pindakaas maakt het helemaal af! Deze moet je echt eens proberen deze zomer 🙂 A spicy start of the weekend!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 150-200 gr quinoa
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 200 gr verse ananas, in blokjes
  • 100 gr diepvriessperzieboontjes
  • 50-100 gr worteljulienne
  • 10-15 radijsjes
  • 5-10 takjes verse munt
  • bosje verse koriander
  • handje ongezouten pinda’s, gedopt
  • pindakaas
  • sojasaus
  • srirachasaus
  • honing

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking, giet het af in een vergiet en spoel het na met koud water tot het afgekoeld is. Laat het uitlekken in het vergiet.
  2. Snijd de komkommer in blokjes en de radijsjes in dunne plakjes. Snipper de muntblaadjes en de koriander, en knip (tip!) de rode peper in kleine snippers.
  3. Kook de sperzieboontjes 3 minuutjes en spoel ze daar na af met koud water tot ze weer koud zijn.
  4. Doe de uitgelekte quinoa in een grote kom. Voeg de boontjes, de worteljulienne, de komkommer, de radijs, rode peper, ananas, munt en koriander toe en roer het geheel goed door elkaar.
  5. Maak een dressing van 1 eetlepel pindakaas, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel srirachasaus en 3 eetlepels sojasaus en roer dit goed door elkaar.
  6. Bestrooi de salade met een handje pinda’s, besprenkel met de dressing en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *