Spaanse tortilla: heerlijk met spinazie, chorizo en ui. Alsof je even in good old Spanje bent!

Tortilla española met chorizo en spinazie

Ik heb een absoluut zwak voor Spaanse cuisine. Simpel, niet te fancy ingrediënten en snel klaar: me gusta mucho! Voor deze tortilla de patata moet je wel even je omdraaiskills oefenen, maar dan heb je ook wat. Heerlijk met een klein beetje mayo en ook nog prima te pruimen bij de lunch de volgende dag, als je over hebt!

Ingrediënten (2-3 pers)

 • Zak aardappelschijfjes (a 450 gr)
 • 200 gr verse spinazie
 • 200 gr chorizo (ik gebruik altijd die van Stegeman)
 • 5 eieren
 • 1 rode ui
 • spa rood
 • knoflook
 • mayonaise
 • Koekenpan, flinke snijplank en een plat deksel met dezelfde diameter als de pan

Bereiding

 1. Snijd de chorizo in plakjes, dan in halve maantjes, dan in kwartjes en bak ze op in de koekenpan. Snijd de ui en bak deze even mee.
 2. Voeg de aardappelschijfjes toe: bak dit samen zo’n 10 minuten, tot de aardappelschijfjes lekker goudbruin en gaar zijn.
 3. Klop in een kom de 5 eieren even door elkaar met peper en zout. Voeg een koffiekopje spa rood toe; hiervan worden de eieren straks lekker luchtig!
 4. Verhit een wok en pers hierin een teentje knoflook; voeg wat olijfolie toe. Voeg nu telkens een hand spinazie toe en wacht tot het slinkt. Niet te lang doorbakken; als de spinazie kleiner is, direct van het vuur. Doe de spinazie bij de chorizo en aardappelschijfjes in de andere pan.
 5. Giet de eieren over het mengsel in de koekenpan en druk alles een beetje aan, maak het mooi plat zodat het echt ‘onder water’ komt te staan. Zet het vuur laag en laat het ei langzaam stollen. Na zo’n 10 minuten zou het ei aan de bovenkant niet helemaal vloeibaar meer moeten zijn en kan je de tortilla gaan omdraaien!
 6. 1. Pak het deksel en leg hem op de bovenkant van de tortilla. 2. Draai de koekenpan om, zodat de tortilla bovenop het deksel komt te liggen. 3. Leg nu de snijplank bovenop de tortilla en draai hem weer om, zodat de tortilla op de snijplank komt te liggen met de ‘natte kant’ boven. 4. Leg nu de koekenpan weer over de tortilla heen op de snijplank en draai de snijplank weer om, zodat de tortilla weer veilig in de pan landt 🙂 (het is even oefenen, maar als ik het kan, kan jij het ook!)
 7. Beetje mayonaise erbij en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *