Tortillataart: de ultieme mix tussen Mexicaanse tortilla's en Italiaanse lasagne. Zó simpel en toch zó lekker!

Tortillataart

Een Mexicaans maaltje, dáár had ik vandaag zin in! Maar ook in lasagne.. hmm. Why not both? Van tortillawraps en een lekker gekruide gehaktvulling maakte ik deze tortillataart. Laagje kaas erbovenop, even afbakken in de oven en wat verse, knapperige peterselie maakt het af. Mán, wat een Mexicaans feestje! Caramba!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 300 gr rundergehakt
  • 8 medium-size tortillawraps
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tomatenpuree (à 70 gr)
  • 1 blikje tomatenblokjes (à 400 gr)
  • klein blikje maïs (à 70 gr)
  • klein blikje zwarte bonen (à 70 gr)
  • 100 gr jong belegen geraspte kaas
  • 2-3 takjes verse peterselie
  • pittig paprikapoeder
  • gerookt paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een kleine, ondiepe ovenschaal in.
  2. Pers 2 teentjes knoflook in een wok, voeg wat olie toe en bak dit een minuutje op met de gesnipperde rode ui.
  3. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  4. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en voeg die ook toe.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe.
  6. Voeg twee theelepels gerookt paprikapoeder, twee theelepels komijnpoeder, en twee theelepels pittig paprikapoeder toe. Roer goed door.
  7. Voeg de blikjes maïs en zwarte bonen toe aan het mengsel.
  8. Bouw je lasagne; begin met een wrap, smeer daar een dikke laag saus op, weer een wrap, weer wat saus… zo ga je door tot je 8 wraps in je taart hebt. Je eindigt met een dunne laag saus.
  9. Strooi een flinke hand geraspte kaas over de bovenkant van de taart en bak hem 15 minuten af in de oven op 200 graden.
  10. Versgesneden peterselie eroverheen, in kwarten snijden en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *