Heb jij dat ook? Zin in stamppot, maar het weer is er totaal niet naar? Logisch dat je in de war bent: normaal gesproken zitten we al aan de warme chocolademelk rond deze tijd van het jaar, en nu is het nog 20+ graden! Ik heb de oplossing voor je. We maken een klassiek andijviestamppotje en geven er een tropische draai aan. Met kerrie en ananas! Zo past het veel beter bij het heerlijke weer van deze indian summer. Zes ingrediënten maar! Let’s go!
Ingrediënten (2-3 pers)
- pakje aardappelpuree à la minute voor stamppot (2 zakjes van 115 gr)
- 200 gr grofgesneden andijvie
- 200 gr spekblokjes
- 200 gr verse ananas
- 1 runderrookworst (à 250 gr)
- kerriepoeder
Bereiding
- Zet een waterkoker aan met ruim een liter water.
- Bak de spekblokjes uit in een koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Snijd ondertussen de ananas in dobbelsteentjes van ongeveer 1 centimeter.
- Doe 1 liter kokend water in een pan en roer hier 1 flinke eetlepel kerriepoeder door.
- Voeg 1 voor 1 de zakjes mix voor de aardappelpuree toe en blijf het mengsel goed doorroeren om klontjes te voorkomen.
- Voeg de spekblokjes toe, inclusief uitgebakken vet, en roer de stamp goed door.
- Verwarm de rookworst in een pannetje warm water of in de magnetron.
- Voeg, hand voor hand, de andijvie toe aan het aardappelmengsel en blijf doorroeren. Ga door tot de hele zak erdoor zit.
- Roer de gesneden ananas door de stamp, snijd de rookworst in plakken en leg die bovenop de stamppot. En SMULLEN maar!