Vega spinaziecurry met halloumi

Ook zo klaar met al die liflafjes? En kan je ook geen vlees meer zién na de kerstdagen (en niet te vergeten: alle restjes van de kerstdagen)? Ik heb de oplossing voor je! Een gezonde, voedzame maaltijd, vol groente, vezels en proteïnen. En: geen vlees! En nee, we gaan niet inleveren op smaak. Halloumi maakt het gerecht lekker hartig, en toevoegingen als komijn, kurkuma, gember en chili geven het gerecht extra pit. Kan je lichaam even herstellen van die meat attack met Kerstmis! Enjoy 🙂

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr witte rijst
  • 250 gr halloumi
  • 250 gr (baby)spinazie
  • 200 gr snoeptomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 klein blikje linzen (à 160 gr)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm gember, geraspt
  • kurkuma
  • gemalen korianderzaad
  • komijn
  • chilipoeder

Bereiding

  1. Kook de witte rijst volgens de verpakking.
  2. Snijd de halloumi in plakjes en dan in blokjes van 1-2 cm. Snij de ui in ringen.
  3. Verhit een wok met een flinke scheut olijfolie en bak daarin de halloumi 4-5 minuten tot hij mooi goudbruin is. Haal dan de halloumi uit de pan en leg even apart.
  4. Snijd de snoeptomaatjes vast doormidden.
  5. Bak daarna de ui aan in de wok en voeg 1 tl kurkuma, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen korianderzaad, 1/2 tl chilipoeder en de geraspte gember toe.
  6. Voeg na 4-5 minuten de gehalveerde snoeptomaatjes toe en laat dit nogmaals 5 minuutjes smoren tot een dikke saus. Voeg wat water toe waar nodig.
  7. Roer de halloumi door de curry en ook de afgegoten linzen.
  8. Voeg, hand voor hand, de spinazie toe aan de curry totdat hij stinkt.
  9. Breng de curry op smaak met peper en zout en serveer met de witte rijst. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *