Soms heb je zo’n dag dat je alleen maar zin hebt in groente. Heel veel groente! Ik weet niet, misschien is het het herfstige weer dat mijn lichaam om vitamines doet roepen. Ik maakte deze heerlijke zoetzachte bowl met zoete aardappel, bietjes en avocado. Ik was even vergeten hoe lekker zoete bietjes zijn met een beetje mayo!
Ingrediënten (2 pers)
- 300 gr zoete aardappel
- 250 gr gekookte bietjes (zo’n vacuümverpakking)
- 200 gr broccoliroosjes (1 kleine broccoli)
- 100 gr snoeptomaatjes
- 1 blik kikkererwten (à 400 gr)
- 1 avocado
- kerriepoeder
- laospoeder
- sesamzaadjes
- mayonaise
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1-2 cm.
- Leg de blokjes op wat bakpapier op de ovenbakplaat, besprenkel ze met wat olie (even husselen) en bak ze 20 minuten af op 200 graden.
- Schep ze daarna van de plaat in een kommetje en laat ze even afkoelen in de koelkast.
- Zet een pan water op en blancheer de broccoliroosjes daarin ongeveer 3 minuten. Spoel ze daarna af met koud water.
- Giet de kikkererwten af en bak ze op in een koekenpan. Voeg een eetlepel kerrie toe en een halve eetlepel laos en bak ze in 5-10 minuten goudbruin.
- Snijd de snoeptomaatjes en de avocado in plakjes en de bietjes in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm.
- Maak de kommetjes op; verdeel de groenten mooi over 2 grotere kommetjes. Begin met de zoete aardappel, dan de bietjes, dan de broccoli, dan de tomaatjes, dan de kikkererwten, en tot slot bovenop de avocadoplakjes.
- Maak de kommen af met een kneepje mayonaise, wat sesamzaadjes en flink wat peper en zout. En SMULLEN maar!