Verse tomatensoep: het beste uit de Hollandse keuken met verse tomaten. Maak 'm zelf met tomaten uit blik - superyummy!

Verse tomatensoep

Gisteravond gonsde het er al van in de vriendinnen-app: hmmm, verse tomatensoep! Ik wist gister al dat de vriendinnen bij mij kwamen en dat ik vandaag weinig tijd zou hebben om te koken; tijd om te preppen op de maandagavond dus. Het voordeel van deze soep een nachtje laten staan is dat ie nog veel, veel lekkerder wordt! Supersnel klaar, supergevuld, supergezond en supersmakelijk. Soepie, anyone?

IngredIeNteN (5 pers)

  • 4 blikjes tomatenblokjes (à 400 ml per stuk)
  • 2 puntpaprika’s
  • 300 gr rundersoepballetjes
  • 200 gr pasta (penne of fusilli)
  • groentebouillonblokjes
  • runderbouillonblokjes
  • 3 lente-uitjes
  • bosje verse bladpeterselie
  • 100 gr snoeptomaatjes
  • flinke scheut melk
  • staafmixer

Bereiding

  1. Breng 1,5 liter water aan de kook en maak daar bouillon van met 2 blokjes voor groentebouillon en 1 blokje voor runderbouillon.
  2. Voeg hier de blokjes tomaat uit blik aan toe en breng opnieuw aan de kook.
  3. Snijd de puntpaprika in flinke stukken, haal de zaadlijsten eruit en doe de stukken bij de soep.
  4. Laat 5-10 minuten doorkoken en pureer dan de groenten door de soep met de staafmixer.
  5. Voeg een flinke scheut melk toe (ongeveer een kopje) om de soep wat meer romig te maken. Laat daarna zachtjes doorkoken.
  6. Bak in een wok de rundersoepballetjes uit tot ze goudbruin en gaar zijn. Doe ze daarna bij de soep.
  7. Doe de pasta bij de soep en laat dit minstens 10 minuten meekoken.
  8. Snijd je garneringen vlak voor je de soep gaat uitserveren en zet het in kommetjes op tafel; zo kan iedereen bepalen wat hij/zij in zijn soepje wil. Snijd een kommetje vol ringetjes lente-ui, een kommetje vol gesnipperde peterselie, en een kommetje met plakjes snoeptomaat.
  9. Serveer met wat stokbrood en laat iedereen met de garneringen verder z’n eigen soepje samenstellen. En SMULLEN maar!

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *