Vietnamese pho: alweer zo'n lekker Aziatisch soepje, vol kruiden en andere smaakmakers. Deze versie met rosbief en snel klaar en superlekker!

Vietnamese pho

Sinds ik ongeveer 4 maanden geleden dit blog begon, is het alleen maar bloedjemooi weer geweest. Dus heb ik in verhouding veel mooi-weer-receptjes geplaatst! Nu het weer langzaamaan wat grijzer en kouder wordt, is er één groot voordeel: ik kan weer wat meer winterse kost gaan maken! Wat dacht je van deze heerlijk kruidige Vietnamese pho? 

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 2 liter runderbouillon
  • 150 gr mihoen
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 150 gr rosbief (plakjes, vleeswaren)
  • 100 gr sugarsnaps
  • 100 gr taugé
  • 1 limoen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijsjes
  • 10 kruidnageltjes
  • 5-10 takjes koriander
  • citroengras (vers geraspt of puree uit een potje – ik had het laatste)
  • 5 cm gember, om te raspen
  • vissaus

Bereiding

  1. Maak een pan met 2 liter runderbouillon en voeg de gesneden rode peper toe (met pitjes als je van lekker spicy houdt – haal de zaadlijsten eruit als de pho iets milder moet worden).
  2. Voeg de kaneelstokjes, de steranijsjes, de kruidnagels, 2 theelepels citroengras, de geperste teentjes knoflook en de geraspte gember toe en laat de soep 10 minuten daarmee doorpruttelen.
  3. Bak in een wok de sugarsnaps in 5 minuten gaar op hoog vuur en voeg in de laatste minuut de taugé toe om mee te bakken. Haal de pan daarna van het vuur.
  4. Schep de kaneelstokjes, de steranijsjes en de kruidnagels na 10 minuten meekoken weer uit de soep met een schuimspaan.
  5. Snijd een rode ui in flinterdunne plakjes; laat de helft meekoken in de soep en bewaar de andere helft voor de garnering.
  6. Voeg het sap van een halve limoen en 2 eetlepels vissaus tie aan de soep.
  7. Kook de mihoen in een paar minuutjes gaar in de soep.
  8. Snijd de plakken rosbief in repen en snijd de koriander in stukjes.
  9. Tijd om mooie kommen vol pho te gaan maken! Pak flinke (soep)kommen en begin met een flinke schep bouillon met noodles. Schep daar overheen wat sugarsnaps en taugé en eindig met een paar repen rosbief. Garneren met ringetjes ui, koriander en plakjes limoen en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *