Vitello tonnato wraps

Na een heerlijk dagje Schier was het láátste waar ik zin in had nog achter een kokend heet fornuis staan. Mijn uurtjes bakken zaten er ruimschoots op! Gelukkig had ik al boodschappen in huis voor deze no-cook wraps met vitello tonnato. Zelfgemaakte tonijnsalade met plakjes fricandeau en frisse rucola – what’s not to love? Even in elkaar vouwen en het is klaar. En geen zorgen, dankzij de vulling van hüttenkäse en ricotta zit je met deze wraps als avondeten echt wel vol!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 4-6 middelgrote wraps
  • 1 groot blikje tonijn op water (à 200 gr)
  • 200 gr fricandeau (broodbeleg), in plakjes
  • 200 gr hüttenkäse of cottage cheese
  • 100 gr ricotta
  • 50 gr kappertjes
  • 1 rode ui
  • zakje rucola (à 75 gr)
  • citroensap

Bereiding

  1. Snij de ui in flinterdunne halve ringen.
  2. Giet de tonijn af en vermeng hem in een kom met de cottage cheese, de ricotta, de kappertjes en de ui.
  3. Voeg naar smaak citroensap, peper en zout toe.
  4. Beleg de wraps met de fricandeau en schep er in het midden een dikke reep tonijnsalade overheen.
  5. Voeg een handje rucola toe per wrap.
  6. Rol de wraps strak op en snij ze halverwege schuin doormidden. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *