Waldorfsalade: lekker frisse zomersalade met bleekselderij, mandarijntjes en walnoten. Smullen maar!

Waldorfsalade

Oh boy, na een lang weekend Porto was ik wel weer toe aan wat gezonds! En de zon scheen gister nog zo lekker, dus was het tijd voor een echte zomersalade. We doen gewoon net alsof! Ik maak m’n waldorfsalade altijd met mandarijntjes op sap. Natuurlijk met bleekselderij en walnootjes, maar de mandarijntjes maken het lekker zoetig. Hartige kip, crunchy bacon en zelfgemaakte dressing erover, en je hebt een heerlijk kleurrijk feestje op je bord!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 1/2 krop kropsla
  • 150 gr gerookte kip
  • 100 gr spekblokjes
  • 6 stengels bleekselderij
  • 100 gr walnoten
  • 2 blikjes mandarijnen op lichte siroop (à 312 gr per blik)
  • mayonaise
  • yoghurt
  • honing
  • milde mosterd

Bereiding

  1. Snijd de stengels bleekselderij in dunne reepjes en doe ze in een diepe kom, samen met de mandarijntjes en hun sap. Laat 5-10 minuten weken.
  2. Bak de spekblokjes uit in een koekenpannetje, tot ze donkerbruin en crunchy zijn.
  3. Bak in het vet van het spek de walnootjes 3-5 minuten goudbruin.
  4. Snij de kipfilet in mooie, dunne plakjes.
  5. Was de bladeren kropsla en snijd ze in groffe stukken. Leg de sla op de bodem van een grote, ondiepe schaal.
  6. Maak een dressing van 1 eetlepel mayonaise, 3 eetlepels yoghurt, 1 theelepel mosterd en 1 flinke theelepel honing. Goed roeren.
  7. Schep de mandarijntjes en bleekselderij uit het sap en schep ze bovenop de sla.
  8. Beleg de salade met plakjes kipfilet en strooi de bacon erover.
  9. Bestrooi de salade met de walnootjes en sprenkel er wat dressing eroverheen. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *