Witlofsalade met gerookte kip, walnoten, appel en mosterd: het kan bijna niet nóg simpeler. Lekker zomers, Hollands en fris!

Witlofsalade met gerookte kip, walnoten, appel en mosterd

Zin in een frisse, lichte maaltijd, maar moet het wel snel klaar zijn? Dan ga je deze geweldig vinden. Ideaal voor een zomerse dag waarop je liever buiten zit dan binnen in de keuken!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 3 stronkjes witlof
  • 200 gr gerookte kip
  • 1 appel (ik gebruik altijd een Granny Smith)
  • 1 bakje walnoten (ong 100 gr)
  • Flinke eetlepel milde mosterd
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise

Bereiding

  1. Snijd de stronkjes witlof in de lengte doormidden en snijd het bittere hartje eruit. Snijd de bladeren in reepjes, zodat je daar een salade van kan maken.
  2. Snijd de gerookte kip in kleine blokjes of reepjes en doe die bij de salade.
  3. Snijd ook de appel; haal het klokhuis eruit en snijd verder in blokjes van een 0,5 tot 1 cm – doe die bij de salade.
  4. Bak de walnoten aan in een koekenpannetje totdat ze goudbruin zijn en doe ze bij de salade.
  5. Maak een dressing van de yoghurt, mosterd en mayonaise en giet deze bij de salade. Als je een zoetekauw bent, kan je nog wat honing toevoegen. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *