Wittebonenstoof met geitenkaas & balsamico: hartig en zoet tegelijk met frisse groenten als paprika en courgette. Dit moet je proberen!

Wittebonenstoof met geitenkaas & balsamico

Heb jij wel eens iets echt lekkers gemaakt met witte bonen in tomatensaus? Neeheh. Ik ook niet – tot gisteravond! In combinatie met balsamico wordt dit prutje uit pot namelijk ontzettend lekker, zo blijkt. Voeg daar nog een basis van spelt, wat groente, wat frisse geitenkaas en knapperige rucola aan toe en je hebt een heerlijk maaltje. Supergezond en zo goedgevuld dat je niet eens merkt dat het vega is! ūüôā

Ingredi√ęnten (2-3 pers)

  • 100 gr spelt
  • 1 grote pot witte bonen in tomatensaus (√† 680 gr)
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • balsamicocr√®me of balsamicoazijn (wat je zelf het lekkerst vindt, of in huis hebt)
  • 1 rolletje zachte geitenkaas (√† 125 gr)
  • zakje rucola (√† 75 gr)

Bereiding

  1. Kook de spelt gaar volgens de verpakking, giet het af en zet het apart.
  2. Snijd de paprika’s, de ui en de courgette in groffe stukken en bak ze met wat olie 3-4 minuten op in een wok.
  3. Voeg een flinke scheut balsamico toe – 2 tot 3 eetlepels is voldoende.
  4. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe, roer goed door en laat 2 minuten meepruttelen.
  5. Roer de gekookte spelt door het mengsel.
  6. Proef: meer balsamico, zout of peper? Voeg toe naar smaak.
  7. Schep de bordjes op en kruimel er wat verse geitenkaas overheen. Voeg tot slot een hand rucola toe en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *