Wraprolletjes: handig als borrelhapje of zomaar even tussendoor. Met rookvlees of met kip? Jij kiest!

Wraprolletjes

Vanmiddag kwamen er wat vrienden borrelen bij ons op het balkon, en wou ik ze wat anders voorzetten dan een standaard kaasje, worstje en olijfje. Dus maakte ik wraprolletjes! Een deel met rookvlees en een deel met kip. Supersimpel en supersmakelijk met een wijntje erbij! 🙂

Ingrediënten

  • 6 grote wraps

voor de rolletjes met kip:

  • 8-10 plakjes kipfilet (broodbeleg/vleeswaren)
  • yoghurt
  • mayonaise
  • limoen
  • honing
  • ijsbergsla (klein zakje)

voor de rolletjes met rookvlees:

  • 8-10 plakjes runderrookvlees
  • kruidenkaas
  • rucola

bereiding

  1. Maak een sausje van 3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, de rasp van de schil van 1 limoen en een kneepje limoensap.
  2. Bestrijk 3 wraps met een dunne laag van het sausje en leg daar bovenop de plakken kipfilet.
  3. Leg de ijsbergsla in een dunne lijn door het midden (tip: je zou hier ook nog reepjes avocado bij-in kunnen rollen) en rol de wraps op tot dikke sigaren. Leg ze even aan de kant.
  4. Maak daarna de wraps met rookvlees. Besmeer de 3 andere wraps met een dunne laag kruidenkaas en beleg ze met de plakken rookvlees.
  5. Leg de rucola in een mooie dunne lijn over de wraps heen en rol ze op tot dezelfde dikke sigaren.
  6. Snijd de ‘sigaren’ in plakjes van ongeveer 2 cm breed. Prikker erin en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *