Wraps met kip, mango en avocado: simpel en toch superveel smaak. En bovendien in no time klaar!

Wraps met kip, mango en avocado

Frisse smaken, dát is waar je zin in hebt met dit warme weer! Deze wrapjes maken is minutenwerk en het resultaat is heer-lijk: knapperig, friszoet en hartig door elkaar. Wie wil er nou lang in de keuken staan met 25+ graden? Ikke niet.. just wrap it up!

INGREDIËNTEN (2-3 pers)

  • 1 pak tortillawraps
  • 300 gr gerookte kip
  • 2 mango’s
  • zakje ijsbergsla (à 200 gr)
  • 1 of 2 avocado’s
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 rode peper
  • 1 limoen
  • yoghurt
  • evt. honing

bereiding

  1. Snijd de gerookte kip in blokjes en doe de blokjes in een kommetje.
  2. Snijd de mango’s in blokjes. (Trucje: snijd 2x de zijkant eraf, in de lengte, vlak langs de pit. In de twee helften kun je nu blokjes carven met een schilmesje en daarna de schil van binnen naar buiten duwen. Nu kan je je blokjes er zo af snijden! Zie onder.) Doe de blokjes in een eigen kommetje.
  3. Snipper de rode ui zo fijn als je kan en geef die ook een eigen kommetje.
  4. Snijd de avocado in blokjes. (Trucje 2: avocado in de lengte doormidden snijden, je mes met kracht vlak in de pit hakken en die een kwartslag draaien, dan draai je de pit er zo uit. Iedere helft van de avocado vervolgens snijden in de schil: ook hier carve je blokjes in met een schilmesje die je later eruit schept met een lepel. Ideaal!) Doe de blokjes in een eigen kommetje.
  5. Pak een laatste kommetje en doe hierin 5 eetlepels yoghurt en het sap van een limoen. Als je een zoetekauw bent (zoals ik) kan je nog een kneepje honing toevoegen.
  6. Snijd de halve rode peper in hele kleine stukjes. (Nog een tip: knippen kan ook! No more rode peper aan je vingers!)
  7. Doe de wrapjes even 30 sec in de magnetron om ze soepel te maken.
  8. Tijd om je wrap te gaan bouwen! Ik begin altijd met een laagje dressing op de wrap, dan sla, daarna de rest. En SMULLEN maar!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *