Soms, heel soms, als m’n vriend er niet is, eet ik gerookte zalm. Die kerel van mij lust het namelijk niet! Deze week had ik weer zo’n avondje, dat hij er vandoor was en ik dus voor mezelf eten mocht knutselen. Dus werden het deze zomerse zalmwraps! Lekker fris met komkommer, roomkaas en citroen, en toch ook goedgevuld dankzij de avocado. Feestje met mezelf! En echt supersimpel, dus zo klaar. No-cook meal; lekker met dat warme weer!
Ingrediënten (1 pers)
- 2-3 middelgrote wraps
- 200 gr gerookte zalm, in plakken
- 1/2 komkommer
- 1 avocado
- 1 lente-uitje
- roomkaas, van die goedkope met kruiden
- citroen of citroensap
- zakje rucola (à 75 gr)
Bereiding
- Besmeer de wraps met een royale laag roomkaas.
- Schaaf de komkommer in dunne verticale plakken met een kaasschaaf of dunschiller en beleg de wraps met de plakjes.
- Leg daar bovenop de plakken gerookte zalm en sprenkel er wat citroensap overheen.
- Snij de avocado in dunne plakken en leg die bovenop de zalm.
- Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en bestrooi de wraps ermee.
- Voeg aan elke wraps een flinke hand rucola toe en verdeel die in de breedte van de wrap.
- Rol de wraps zo strak op als je kan, en snij ze schuin doormidden voor makkelijk eten. En SMULLEN maar!
