Zoete kiptajine met peer & oranjebloesem: rechtstreeks in Noord-Afrikaanse sferen met deze heerlijke stoofpot. Laat je verrassen door oranjebloesemwater!

Zoete kiptajine met peer & oranjebloesem

Heb je wel eens iets met oranjebloesemwater gemaakt? Prepare to have your mind blown! Dit goedje koop je één keer (bij de toko) en heb je voortaan altijd in je voorraadkast. Een paar drupjes door een tajine en die smáák.. wauw! Vooral met zoete ingrediënten echt ont-zet-tend lekker. Weer eens wat anders!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 250 gr kippendijen
  • 200 gr couscous
  • 5-10 dadels
  • 5 cm gember, om te raspen
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 rode ui
  • 1 rijpe conference peer
  • 2 kaneelstokjes
  • korianderzaad, gemalen
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • oranjebloesemwater
  • sesamzaad
  • beetje bakboter

Bereiding

  1. Snijd de kippendijen in kleine stukken en week ondertussen de saffraandraadjes in een kopje warm water.
  2. Doe de gesneden ui in een wok met een beetje olijfolie en bak 1-2 minuten.
  3. Voeg de kippendijen toe en bak deze gaar.
  4. Voeg de kaneelstokjes, de geraspte gember, 1/2 eetlepel gemalen korianderzaad en de saffraan toe en tot slot de helft van de kippenbouillon (0,25 liter). Laat dit 15 minuten stoven met het deksel erop. Tussentijds water toevoegen wanneer nodig!
  5. Doe de couscous in een diep bord en giet hier de rest van de bouillon daarbij. Afdekken met een plat bord en 5 minuten laten wellen.
  6. Schil de peer, snijd hem in partjes en haal het klokhuis eruit. Snijd hem vervolgens in dunne plakken.
  7. Smelt wat bakboter in een koekenpannetje en bak de plakjes peer hierin aan beide kanten bruin. Voeg hier een flinke scheut honing (ong. 2 eetlepels) aan toe.
  8. Check de kipstoof en voeg eventueel een kopje water toe. Voeg de gesneden en ontpitte dadels en de couscous toe en tot slot 1 eetlepel oranjebloesemwater. Mmm, die geur!
  9. Haal voor het serveren de kaneelstokjes eruit, schep de bordjes vol en bestrooi met wat sesamzaad en amandelschaafsel. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *