Zomerse rucolastamp: de snelste stamppot ooit! Met Italiaanse smaken van groene pesto, tomaat en parmeggiano. Lekker hoor!

Zomerse rucolastamp

Was het bij jullie vandaag ook voor het eerst weer ‘normaal’ eten na de Paasdagen? Ik snakte ernaar, hoor. Heerlijk, al die brunches, borrelhapjes en liflafjes, maar nu is het weer tijd voor gezonde kost! En dat hoeft natuurlijk helemaal niet moeilijk te zijn – dit stamppotje is in 10-15 minuten klaar. Niet te lang in de keuken met dat mooie weer!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • zakje rucola (à 75 gr)
  • 3 zakjes aardappelpuree (à 55 gr each)
  • 100 gr snoeptomaatjes, gekleurd
  • groene pesto (klein potje)
  • 200 gr spekblokjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes, op olie
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 50 gr parmeggiano, om te raspen

Bereiding

  1. Zet een flinke waterkoker vol water aan.
  2. Bak de spekblokjes uit in een koekenpan, tot ze lekker donkerbruin en knapperig zijn. Dep het vet uit de pan met wat keukenpapier en zet de spekjes daarna even apart.
  3. Bak de pijnboompitjes even kort aan in een ander koekenpannetje; totdat ze licht goudbruin zijn.
  4. Snijd de snoeptomaatjes doormidden en de zongedroogde tomaatjes in blokjes van 0,5 cm.
  5. Schep de uitgebakken spekjes in een grote kookpan en doe daarbij 750 ml kokend water. Roer de zakjes aardappelpuree erdoor en voeg tussentijds 1 flinke eetlepel groene pesto toe. Blijf goed roeren tot er een romige puree ontstaat zonder klontjes.
  6. Roer stukje bij beetje de rucola door de aardappelpuree en stamp het tot een mooi stamppotje.
  7. Voeg de tomaatjes en de zongedroogde tomaatjes toe aan de stamp en roer ze er goed door.
  8. Schep de bordjes op, bestrooi ze met pijnboompitjes en schaaf er wat mooie vlokken parmeggiano over. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *